Mora fick jubla.
HockeyAllsvenskan

Mora tar bonuspoängen i toppmötet mot Södertälje

Efter 15 missade straffar kom det till slut ett avgörande mellan Mora och Södertälje.
Måns Carlsson gjorde mål på den 16:e straffen för att se till att MIK tar bonuspoängen.

Mora och Södertälje ligger trea och fyra i HockeyAllsvenskan och är även två av ligans hetaste de senaste tio matcherna. Nu skulle de mötas där Mora hade chansen att befästa sin position som tabelltrea medan SSK kunde passera och ta över tredjeplatsen vid seger.

Södertälje började matchen bäst och junioren Albert Sjöberg gav bortalaget ledningen med 0-1 då han bröt in och satte upp pucken i första krysset. Senare i första perioden utökade SSK till 0-2 då Emil Alba blev målskytt.

I den andra perioden tog dock Mora över matchbilden och vann skotten med 14-3. Precis i slutet av perioden kom sedan även reduceringen då Kalle Miketinac sköt ett skott som tog på Fabian Ilestedt och styrdes in för 1-2 till powerplay.

Mora pressade sedan på för en kvittering under tredje perioden och till slut fick de även chansen i powerplay. Då satte Axel Sundberg 2-2 för att utjämna matchen. MIK vann skotten med 22-7 i den tredje perioden men Nikita Tolopilo stod emot och såg till att matchen gick till förlängning.

15 missade straffar

I overtime blev det sedan inga mål och det väntade en straffläggning för att skilja lagen åt.

Båda lagen missade sedan 15 raka straffar innan någon av målvakterna till slut fick kapitulera. Måns Carlsson spräckte straffnollan och gjorde mål för att se till att Mora tar bonuspoängen. Mora är nu trea på 85 poäng medan Södertälje ligger kvar på fjärdeplatsen med 83 poäng.

Två långa poängsviter tog slut i matchen då varken Johan Persson eller Linus Videll noterades för mål eller assist i matchen. Perssons rekordsvit stannar då på 21 matcher medan Vidells svit tar slut på 16 matcher vilket är den delat fjärde längsta sviten i HockeyAllsvenskans historia.

Mora – Södertälje 3–2 OT (0-2,1-0,1-0,0-0,1-0)

Mora: Fabian Ilestedt, Axel Sundberg, Måns Carlsson (avgörande straff).
Södertälje: Albert Sjöberg, Emil Alba.

Linus Videll: "Vårt största vapen i jakten på SHL"